Ga naar:Wireless

White paper over draadloze netwerken voor AGV-vloten

Fabrikanten en gebruikers van automatisch geleide voertuigen (AGV's) moeten een antwoord vinden op de vraag welk draadloze systeem moet worden gebruikt, bijvoorbeeld om de communicatie op materiaaloverslagstations te verzekeren of om de individuele AGV's met een weksignaal uit de energiebesparende ruststand (diepslaap) in een operationele staat te activeren.

In een door steute gepubliceerde white paper worden selectiecriteria gegeven voor deze speciale toepassing van draadloze technologie. Ook wordt hierin het door steute ontwikkelde draadloze nexy-netwerk gepresenteerd, dat al door verschillende AGV-fabrikanten wordt gebruikt en deel uitmaakt van de AGV-specificatie van systeemintegratoren en bekende AGV-gebruikers, vooral in de auto-industrie.

De voordelen van het draadloze nexysysteem zijn niet alleen de energiezuinige werking, maar ook de complete netwerkinfrastructuur - van de sensortechnologie en het solide draadloze protocol, ontwikkeld voor industriële toepassingen, tot de koppeling met de bovengeordende IT-systemen van de gebruiker. Typische toepassingen zijn bijv. het "wekken" van AGV's uit de diepslaapmodus en communicatietaken tussen AGV's en mobiele overslagstations of stationaire transportbandtechnologie.

De white paper kan worden gedownload vanaf www.nexy.net

steute presenteert een nieuwe draadloze ontvanger voor het draadloze nexy-netwerk, welke specifiek is ontwikkeld voor toepassingen in automatisch geleide voertuigen (AGV's).

Hier zorgt nexy voor een energie-efficiënt accubeheer: Tijdens pauzes en stilstandperiodes tot maximaal drie weken kan het volledige AGV-systeem, of kunnen de afzonderlijke voertuigen draadloos in een "slaapstand" worden gezet, waarin ze geen energie verbruiken. De voertuigen hoeven dan niet naar een centraal oplaadstation te rijden voor hun "tukkie", maar blijven op een willekeurige (parkeer)positie staan. Gedurende deze tijd voorziet een bufferaccu de draadloze ontvanger, die het "wek"-signaal ontvangt en aan de AGV-besturing doorgeeft, van stroom.

Tot nu toe gebruikte steute een draadloze ontvanger uit de standaardserie met een 24V-voeding. De nieuwe generatie kan rechtstreeks worden gekoppeld aan de voor AVG's gebruikelijke 48V-voeding, heeft geen spanningsomzetter en kan dus met minder energie toe. Bovendien is een relais niet langer verantwoordelijk voor het schakelproces, maar wordt het schakelproces galvanisch geïsoleerd via optocoupler-uitgangen. Ook dit draagt bij aan het energiebesparende gebruik van de draadloze ontvanger die op de AGV is geïnstalleerd.

Met deze nieuwe ontwikkeling breidt steute het nexy-assortiment voor AGV-toepassingen uit, welke een belangrijke doelmarkt vormt voor dit draadloze netwerk, dat even solide als flexibel is. Bekende AGV-fabrikanten gebruiken de draadloze "wek"-functie in hun voertuigvloten en systeemintegreerders en een paar autofabrikanten hebben nexy ook al in hun AGV-fabrieksspecificaties opgenomen.

 

Bestanden:
white paper over draadloze netwerken voor agv-vloten.pdf
PR_Whitepaper_FTS_Rendering.jpg
« terug