Ga naar:Wireless

steute op de Motek: Digitalisering van productie en logistiek / nexy zorgt voor transparantie in productie en assemblage

Op de Motek van dit jaar plaatst steute de nieuwste versie van het nexy-eKanban-systeem op de voorgrond van de beurspresentatie. Het systeem, dat speciaal voor deze toepassing werd ontwikkeld, omspant een stabiel draadloos netwerk boven de "werkvloer"-niveaus in de productie, assemblage en/of orderpicking.

Draadloze sensoren detecteren bijv. bakken in rekken. Zij registreren dollies en sleeptreinen tijdens de "milkrun" naar de assemblagestations, evenals pallets en grote ladingdragers in de "supermarkten" van de interne materiaalvoorziening.

Deze sensorsignalen geven een digitaal en volledig beeld van de materiaalstroom. Ze worden eerst draadloos naar access points gestuurd en van daaruit naar een sensorbrug, die via een interface communiceert met IT-systemen op hoger niveau ter controle van de materiaalstroom (ERP, PPS, LVS...). Hierdoor ontstaat een naadloze informatiestroom die transparantie creëert vanaf de levering van onderdelen tot aan het assemblagestation.

In de praktijk maakt nexy een aanzienlijk nauwkeurigere bevoorrading mogelijk zonder knelpunten en te grote voorraden. De gedetecteerde bakken of componenten worden namelijk niet alleen op afzonderlijke vaste punten gevolgd, bijvoorbeeld bij het geautomatiseerd of handmatig scannen, maar ook langs de hele route en "onderweg", bijvoorbeeld op sleeptreinen of mobiele eKanban-rekken. Bovendien beschikt de gebruiker zo over een gegevensbasis om de materiaalstroom actief beter te controleren en voortdurend te optimaliseren.

Voor de afzonderlijke toepassingen van het draadloze netwerk (eKanban, dollydetectie, bakoverdracht van stationaire transporttechniek naar AGV's, aansturing van signaalkolommen...) zijn vooraf geconfigureerde softwaremodules beschikbaar. Dit vergemakkelijkt de inbedrijfstelling van een nexy-systeem.

In Stuttgart worden nieuwe functies en interfaces van de Sensor Bridge-software gepresenteerd, maar ook nieuwe hardwarecomponenten voor integratie in het draadloze netwerk. Zo zorgen bijvoorbeeld draadloze lasersensoren voor de lange en korte afstand en receivers ervoor dat signaalkolommen in draadloze systemen kunnen worden geïntegreerd.

steute op de Motek 2022: Hal 1, stand 1508

www.nexy.net/nl

 

Bestanden:
steute op de motek: digitalisering van productie en logistiek / nexy zorgt voor transparantie in productie en assemblage.pdf
PR_nexy_Lasersensor_850_1073A5_oKabel_Motek.jpg
« terug