Ga naar:Wireless

Ontvanger voor de integratie van signaalzuilen in draadloze systemen

De steute-bedrijfsdivisie "Wireless" vult het aanbod draadloze sensoren en actuatoren aan met een draadloze actuator die de integratie van signaalzuilen of gestapelde lampen in het draadloze nexy-netwerk mogelijk maakt.

Het apparaat met de aanduiding RF UBR (Universal Bidirectional Receiver) maakt de besturing van bestaande of nieuwe signaalzuilen van verschillende fabrikanten mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld informatie van een ERP-, magazijnbeheer- of eKanban-systeem worden doorgegeven aan de bedieners van machines en systemen. De actuator kan bovendien worden gebruikt voor real-time bewaking en gegevensanalyse bij de productie, de montage en het orderpicken.

De RF UBR is in twee versies verkrijgbaar - de ene voor aansluiting op de bestaande 24 V DC-voeding, de andere voor aansluiting op het 85 - 230 V AC-net. Met deze versie kan de gebruiker een signaalzuil volledig via de draadloze actuator van informatie voorzien - zonder externe energievoorziening. Als draadloze verbinding wordt het sWave.NET-protocol ingezet, dat geschikt is voor industrieel en internationaal gebruik.

De schakeluitgangen van de draadloze actuator kunnen worden geconfigureerd en gevisualiseerd via de Sensor Bridge Web Interface van het draadloze nexy-netwerk.

Met de nieuwe draadloze actuator heeft de gebruiker de mogelijkheid om veranderingen in de status van apparatuur draadloos vanaf een hostsysteem naar de signaallampen ter plaatse te sturen. Door de signaalzuilen in het draadloze netwerk te integreren, kunnen knelpunten in de productie snel worden opgespoord. Er is transparantie op "werkvloer"-niveau, de bewaking van machines wordt vereenvoudigd en materiaalknelpunten kunnen sneller worden opgespoord en weggewerkt.

Deze actuator vervult dus een belangrijke functie in het draadloze nexy-netwerk, dat vooral in de industriële intralogistiek wordt gebruikt. Naast de aansturing van signaalzuilen kan de RF UBR ook worden gebruikt als een universele draadloze actuator en als bedieningselement, bijv. voor het openen en sluiten van industriële deuren.

 

Bestanden:
ontvanger voor de integratie van signaalzuilen in draadloze systemen.pdf
RF_UBR_SW868-NET_IP67_PR_39280S_nexy.tif
« terug