Ga naar:Wireless

Première voor "nexy": Het netwerk voor draadloze communicatie in de productie en de intralogistiek

De steute-bedrijfsdivisie "Wireless" gebruikte LogiMAT 2019 voor de introductie van het draadloze communicatienetwerk "nexy". Onder dit overkoepelende merk biedt steute hardware- en software-oplossingen voor de detectie, de overdracht en het beheer van sensorgegevens in het internet der dingen (IoT, Internet of Things). De focus ligt daarbij op een energie-efficiënte draadloze overdracht en analyse van sensorgegevens.

De basis voor de ontwikkeling van nexy is het door steute ontwikkelde draadloze laagspanningsnetwerk sWave.NET. Het wordt onder andere gebruikt om de communicatie tussen FTS-vloten en mobiele eKanban-systemen te vereenvoudigen en in IT-systemen op een hoger niveau te integreren. Toegangspunten en een "sensor bridge" als eenvoudig te configureren middleware zorgen voor een continue communicatie tussen de sensoren en de IT van het bedrijf, terwijl het speciaal voor deze toepassingen ontwikkelde, eigen draadloze protocol specifieke voordelen biedt, zoals een slaapstand met minimale "wektijd" en een extreem laag energieverbruik.

Nu heeft steute de volgende stap gezet en het draadloze netwerk opengesteld voor andere draadloze technologieën en voor leveranciers van hardwarecomponenten. Andreas Schenk, productmanager Wireless: "Als de toepassing bijvoorbeeld de integratie van sensoren voor meetgroottes vereist, kunnen deze sensoren worden uitgerust met een sWave.NET-module en zijn dan volledig netwerkcompatibel. Dit breidt de toepassings- en uitbreidingsmogelijkheden van het draadloze netwerk aanzienlijk uit, en dat was een belangrijk doelstelling voor de ontwikkeling van het nexy-platform.

Met de introductie van nexy verandert de divisie “Wireless” ook zijn bedrijfsmodel en versterkt zijn engineering-team. Andreas Schenk: "Op basis van ons draadloos-platform ontwerpen en creëren wij draadloze communicatieoplossingen die zijn afgestemd op de individuele behoeftes van de gebruikers. Het doel is om de efficiëntie en stabiliteit van de bedrijfsprocessen te verhogen en de communicatie in de gedigitaliseerde productie en intralogistiek te verbeteren. Omdat ook montage- en logistieke systemen steeds mobieler worden, zoals de voorbeelden van FTS en eKanban laten zien, komen hiervoor alleen draadloze ondersteunde oplossingen in aanmerking".

 

Meer informatie over het draadloze platform: www.nexy.net

Bestanden:
première voor "nexy": het netwerk voor draadloze communicatie in de productie en de intralogistiek.pdf
22127-Halle_mit_Funkwellen_02.jpg
« terug