Ga naar:Wireless

Energiebesparend "wekken" van automatisch geleide voertuigen / Nieuwe draadloze ontvanger voor de besturing van AGV-vloten

steute presenteert een nieuwe draadloze RF Rx SW868-NET-4S-A 48V-ontvanger voor het draadloze nexy-netwerk, welke is ontwikkeld met toepassingen voor automatisch geleide voertuigen (AGV's) in het achterhoofd.

Hier zorgt het nexy-systeem voor energie-efficiënt accubeheer: Tijdens pauzes en stilstandperiodes tot maximaal drie weken kan het volledige AGV-systeem, of kunnen afzonderlijke voertuigen draadloos in een "slaapstand" worden gezet, waarin ze geen energie verbruiken. De voertuigen hoeven dan niet naar een centraal oplaadstation te rijden voor hun "tukkie", maar blijven op een willekeurige (parkeer)positie staan. Gedurende deze tijd voorziet een bufferaccu de draadloze ontvanger, die het "wek"-signaal ontvangt en aan de AGV-besturing doorgeeft, van stroom.

Tot nu toe heeft steute een draadloze actuator uit de standaardreeks gebruikt. Voor de voor AGV's gebruikelijke 48V-voeding aan boord moest de AGV-fabrikant dan een extra omvormer installeren. De nieuwste generatie van de RF Rx heeft geen spanningsomvormer nodig en verbruikt dus minder energie. Bovendien wordt het schakelproces niet meer door een relais uitgevoerd, maar vindt de koppeling met de AGV-besturing plaats via optocoupler-uitgangen. Dit draagt ook bij tot het energiebesparende gebruik van de draadloze ontvanger die op de AGV is geïnstalleerd.

Met deze nieuwe ontwikkeling breidt steute het nexy-assortiment voor AGV-toepassingen uit, welke een belangrijke doelmarkt vormen voor dit draadloze netwerk, dat even robuust als flexibel is. Bekende AGV-fabrikanten gebruiken de draadloze "wek"-functie in hun voertuigvloten, en systeemintegreerders en een paar autofabrikanten hebben het nexy-systeem ook al in hun AGV-fabrieksspecificaties opgenomen.

 

Bestanden:
energiebesparend "wekken" van automatisch geleide voertuigen / nieuwe draadloze ontvanger voor de besturing van agv-vloten.pdf
23877-RF_Rx_SW868_Actor.jpg
« terug