Ga naar:Extreme

steute op de Powtech / Nieuwe veiligheidsvergrendelingen voor gevaarlijke gebieden

Op de Powtech 2019 presenteert de steute-bedrijfsafdeling "Extreme" een nieuwe elektromagnetische vergrendeling voor gas- en stofexplosiegevaarlijke gebieden. Het veiligheidsschakelapparaat met de aanduiding Ex STM 298-3GD kenmerkt zich door een zeer compacte, slanke constructie en is daarom zeer geschikt voor montage op profielsystemen in de machinebouw en in kleine inbouwruimtes.

De gegoten aluminium behuizing herbergt een robuust schakelsysteem dat de vergrendelding van de veiligheidsdeur waarborgt. Daarbij worden hoge vergrendelingskrachten (tot 3000 N voor rechte en bewegende aandrijvingen) bereikt. Dit voorkomt op betrouwbare wijze dat de bediener de veiligheidsdeur kan openen voordat de gevaarlijke beweging is gestopt.

De nieuwe veiligheidsvergrendeling is ook veelzijdig inzetbaar omdat hij verkrijgbaar is met verschillende actuatoren (recht, schuin en beweegbaar) en omdat de kop van de actuator in stappen van 90o kan worden versteld. De gebruiker heeft ook de keuze uit verschillende schakelelementen: Het assortiment omvat verschillende opener-/sluitervarianten.

Bovendien kan de Ex STM 298-3GD worden gebruikt in toepassingen met een hoge schakelfrequentie en onder ongunstige omgevingscondities, tot aan IP67.

Volgens de ATEX-richtlijnen is de Ex STM 298-3GD goedgekeurd voor gasexplosiezone 2 en stofexplosiezone 22. Een van de typische toepassingen van de stofexplosiegevaarlijke variant, die voor het eerst op de Powtech wordt gedemonstreerd, is de bescherming van veiligheidsdeuren op productie-, vul- en verpakkingsmachines voor stofvormende producten of poedervormige goederen.

steute op de Powtech, hal 1, stand 327

 

Bestanden:
steute op de powtech / nieuwe veiligheidsvergrendelingen voor gevaarlijke gebieden.pdf
21722-EX_STM_298_PR_24946A5.tif
« terug