Ga naar:Extreme

Trekkoordnoodstopschakelaars en bandscheefloopschakelaars voor extreme omgevingsomstandigheden: Het programma is compleet

Op de Solids 2022 gaat de "Extreme"-bedrijfsdivisie van steute een uitbreiding, resp. een verdubbeling van de ZS 92S/SR-serie introduceren. Tot nu toe werden deze uiterst robuuste en flexibel inzetbare noodtrekkoordschakelaar- en bandscheefloopschakelaarseries "verpakt" in een behuizing van gegoten aluminium, die dankzij meerdere coatings (passivering, grondlaag, poedercoating) bij uitstek geschikt zijn voor gebruik in ongunstige omgevingsomstandigheden. Als alternatief kunnen gebruikers nu kiezen voor een behuizing van hoogwaardige thermoplastische kunststof, die op het gebied van corrosie boven alle twijfel is verheven. Schroefverbindingen en verbindingselementen zijn van roestvrij staal.

Onder de kenmerken van de complete serie valt onder meer een hoge mate van flexibiliteit. De ZS 92 S kan worden geleverd in verschillende "settings" voor het afstellen van de activeringshendel en de ontgrendeling. Dit betekent dat hij in bijna elke denkbare gebruikspositie kan worden geïnstalleerd en ook aan de achterzijde gemonteerd.

De compatibele aansluitmaten met andere noodstoptrekkoordschakelaars en bandscheefloopschakelaars op de markt vereenvoudigen de montage achteraf of de vervanging door de nieuwe serie op bestaande (transportband-)systemen. De zeer eenvoudige instelling van de schakelpunten voor waarschuwing vooraf en uitschakeling in 5°-stappen (van 5° tot 35° bij twee schakelinzetstukken) verhoogt de flexibiliteit van de ZS 92 SR-bandscheefloopschakelaar in de praktische toepassing.

Een ander voordeel vanuit het oogpunt van de gebruiker zijn de geringe uitschakelkrachten en -afstanden voor de bediening van de noodstopfunctie. Dit maakt de veiligheidsschakelaars gemakkelijker te bedienen en betekent ook dat aan alle relevante internationale normen (bijv. inzake elektrische noodstopvoorzieningen met mechanische vergrendelingsfunctie) op betrouwbare wijze wordt voldaan.

Daarmee is de nieuwste versie van de ZS 92 met zijn robuuste kunststofbehuizing - als noodtrekschakelaar en als bandscheefloopschakelaar - bij uitstek geschikt voor gebruik in de gehele bulkgoederentransport- en verwerkingsindustrie.

steute op de Solids 2022: stand J08-5

 

Bestanden:
trekkoordnoodstopschakelaars en bandscheefloopschakelaars voor extreme omgevingsomstandigheden: het programma is compleet.pdf
ZS_92_KST_SSR_40099A5.tif
« terug