Ga naar:AutomationGa naar:Extreme

Standaard positieschakelaarserie met en zonder veiligheidsfunctie

De nieuw ontwikkelde positieschakelaarserie ES/EM 97, die de steute-bedrijfsafdeling "Automation" nu presenteert, onderscheidt zich onder andere door zijn modulaire opbouw.

De actuatorkoppen van de schakelapparaten kunnen gemakkelijk met vier onverliesbare schroeven worden vastgezet en verwisseld of in stappen van 90o gedraaid. De schakelaarelementen kunnen worden verwijderd na het openen van de schroefloze dekselbevestiging - dit vereenvoudigt de installatie.

Met deze eigenschappen mikt steute op universele toepassingsmogelijkheden van de ES/EM 97-serie in het gehele toepassingsbereik van de industriële automatisering. Het brede aanbod aan actuatoren (verschillende draaihefbomen, rolhefbomen, drukveren...) en de afmetingen conform EN 50047, die in de automatiseringstechniek op grote schaal als norm worden gebruikt, sluiten perfect op elkaar aan.

De nieuwe serie kan worden gebruikt in veiligheidsgerelateerde toepassingen, d.w.z. als positieschakelaars met veiligheidsfunctie. In combinatie met een geschikte analyse-eenheid kunnen zij worden gebruikt om bescherming conform Performance Level e volgens EN ISO 13849-1 en SIL 3 volgens EN 62061 te bereiken.

Voor de positieschakelaars met veiligheidsfunctie kan uit twee extra actuatorkoppen worden gekozen. In de uitvoering "AZ" wordt de ES 97 een veiligheidsschakelaar met afzonderlijke actuator - dit is de klassieke uitvoering voor de veiligheidsgerelateerde positiebewaking van veiligheidsdeuren. De ES 97 SB is geschikt voor de ruimtebesparende positiebewaking van scharnierende veiligheidsdeuren.

De steute-bedrijfsafdeling "Automation" breidt hiermee zijn productassortiment uit met een bijzonder flexibele en - dit geldt voor al het steute-schakelmateriaal - robuuste en hoogwaardige positieschakelaarserie, die flexibel aan de specifieke toepassing kan worden aangepast.

» naar onze positieschakelaars

 

Bestanden:
standaard positieschakelaarserie met en zonder veiligheidsfunctie .pdf
EM_ES_97_PR_40226A5.tiff
« terug