steute in het kort

Vandaag de dag is steute een wereldwijd erkend specialist voor de ontwikkeling en productie van schakelapparaten die in veeleisende en explosieve toepassingen betrouwbaar en veilig werken. Het assortiment, waartoe een breed serie-aanbod evenzeer behoort als talrijke klantspecifieke schakelapparaten, is onderverdeeld in vier divisies en kerncompetenties:
WirelessAutomationExtreme und Meditec.

Wireless

Voor gebruikers van draadloze technologieën biedt steute een uitgebreid aanbod aan schakelapparaten met verschillende draadloze standaarden die voor een zeer betrouwbare overdracht zorgen, zelfs onder ongunstige omstandigheden. Veel van de schakelaars werken energie-onafhankelijk volgens het "Energy Harvesting"-principe , d.w.z. ze hebben geen externe voeding of batterijen nodig. Deze technologie heeft steute ook voor de toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen opgewaardeerd en dienovereenkomstig gecertificeerd.

Automation

steute biedt de automatiseringstechniek een breed scala van uiterst duurzame schakelapparaten die werken met beproefde elektromechanische technologie evenals met diverse aanrakingsloze detectiemethodes. Naast de standaardseries zijn er ook talloze klantspecifieke schakelapparaten ontworpen voor gedefinieerde taakgebieden of bijzondere toepassingsvoorwaarden. 

Extreme

De schakelapparaten van de divisie "Extreme" zijn bijv. uitermate trillingsvast, hittebestendig, corrosiebestendig, hygiënisch geschikt of schokbestendig. Een traditioneel sterke positie neemt het explosieveilige aanbod in, dat volgens internationale normen is gecertificeerd en wereldwijd o.a. in chemische fabrieken en raffinaderijen wordt ingezet. De productie van de apparaten is gecertificeerd volgens de eisen van de ATEX-richtlijn 2014/34/EU, de schakelapparaten zelf voldoen aan internationale explosiebeveiligingsvoorschriften zoals UL/CSA, EAC, IECEx, Ex Nepsi en Inmetro.

Meditec

Sinds ongeveer veertig jaar ontwikkelt en produceert steute kwaliteitsschakelapparatuur die in een grote verscheidenheid aan apparaten in de medische technologie wordt toegepast – bijvoorbeeld in de hoog-frequentiechirurgie, de oogheelkunde (phacoemulsificatie), de tandtechniek en bij diagnostische beeldvormende technieken zoals CT en MRI. De schakelsystemen nemen gedeeltelijk complexe bedieningsfuncties op zich; voor signaaloverdracht zijn draadloze standaarden beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor medische toepassingen. De divisie "Meditec" werkt op basis van het kwaliteitsbeheersysteem EN ISO 13485 en vervaardigt gecertificeerde medische hulpmiddelen.

Nauwe samenwerking met de klanten

Alle vier de divisies van steute zijn erop gericht om nauw samen te werken met de gebruikers en al bij de ontwikkeling rekening te houden met de wensen van de klant. Op deze wijze ontstonden vele 'specialisten' onder de schakelapparaten – bijvoorbeeld trillingsvaste sensoren voor gebruik in maritieme toepassingen, veiligheidsvergrendelingen voor explosieveilige omgevingen, uiterst compacte draadloze positieschakelaars, corrosiebestendige sensoren in beschermingsgraad IP 69K en besturingssystemen voor medische technologie, waarbij de afzonderlijke verstelvoorzieningen, afhankelijk van de gebruiksmodus, verschillende functies op zich nemen.

Snel reagerend en wereldwijd aanwezig

Als middelgroot familiebedrijf reageert steute snel en flexibel op markttrends en wensen van de klant. Voor advies en service staan in alle geïndustrialiseerde en opkomende landen goed opgeleide vakmensen ter beschikking.