De geschiedenis van steute

1961 Friedhelm Rose en Gerhard Sölken richten STEUTE-Schaltgerätebau Rose & Sölken KG op 01-04-1961 in Bad Oeynhausen op. De naam "steute" komt van het Duitse woord Steuerungstechnik. De eerste productieruimtes bevinden zich in een oude sigarenfabriek.
1964 Verhuizing naar een oude meubelfabriek. Het aanbod van eindschakelaars wordt flink uitgebreid, ondermeer met "robuuste" schakelaars. Het eerste klantspecifieke apparaat wordt ontwikkeld.
1967 Eerste lege-behuizingsserie voor kabelaansluitingen. De blokconstructie met bevestigingskanalen buiten de behuizing wordt uitgevonden.
1969 Met een omzetverdubbeling in slechts één jaar wordt de 1 miljoen DM overschreden.
1970 Opdeling van de onderneming: Gerhard Sölken concentreert zich op speciale schakelapparaten (o.a. kabeltrek- en voetschakelaars) onder de naam STEUTE Schaltgerätebau G. Sölken KG en Friedhelm Rose richt het bedrijf ROSE Elektrotechnik op voor de productie van klem- en lege behuizingen.
1976 De dochteronderneming steutronic wordt opgericht om aan de groeiende vraag naar elektronische oplossingen te voldoen.
1981 De eerste voetschakelaarcombinatie voor medische technologie wordt ontwikkeld.
Schalter C 50
1985 steute betrekt een nieuw gebouw met een vloeroppervlakte van 1.600 m².
1987 De zogenaamde "explosieveilige schakelaars" voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen worden als serieproduct aangeboden.
1988 De omzet passeert de grens van 10 miljoen DM. Eerste uitbreiding van het bedrijfsgebouw. Productie krijgt er opnieuw een extra productie-oppervlakte van 1000 m² bij.
1992 Verdere uitbreiding met een oppervlakte van 900 m².
Integratie van de dochteronderneming steutronic in steute.
1995 Met ingang van 1 januari 1995 neemt de Schmersal-groep met het hoofdkantoor in Wuppertal het bedrijf steute Schaltgeräte GmbH & Co. KG over.
Het productassortiment van steute vormt de perfecte aanvulling op de Schmersal-portfolio van industriële schakelapparaten.
1997 Medische technologie wordt geïntroduceerd als een zelfstandige divisie binnen de firma steute.
1998 Klaus Obstfeld wordt algemeen directeur van steute.
2001 Gestage groei vraagt ​​om een ​​nieuw gebouw. De bedrijfsoppervlakte wordt verdubbeld tot 7.000 m². Eerste schakelapparaat met draadloze transmissie voor de medische technologie wordt op de markt gebracht. In de VS wordt het bedrijf steute Meditec Inc. opgericht, steutes eerste buitenlandse vestiging.
2003 steute scheidt zich af van de Schmersal-ondernemingsgroep.
Het bedrijf steute wordt door de familie-ondernemer Stefan Schmersal als enige leidinggevende vennoot verder geleid.
2004 Energie-onafhankelijke draadloze schakelaars voor industriële toepassingen geven steute een nieuwe innovatieve boost.
2005 steute do Brasil Ltd wordt opgericht – het eerste distributie- en productiebedrijf in het buitenland.
2006 De grens van 20 miljoen euro wordt bereikt. In Europa worden de eerste verkoopkantoren opgericht om dichter bij de klant te komen: steute Italia, steute France, steute Polska, steute UK.
2008 Klaus Obstfeld neemt bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid van het bedrijf. Marc Stanesby wordt de nieuwe algemene directeur.
2009 steute Online Shop wordt opgericht om snel en eenvoudig aan de behoeften van ambachtslieden en de vervangende-onderdelenactiviteiten van het bedrijf te voldoen.
steute World
2010 Herschikking van de bedrijfsdivisies. Voortaan zijn er vier divisies: Wireless, Automatisering, Extreme en Meditec. Nihon steute wordt opgericht als verkooporganisatie voor Japan.
2011 Met het bereiken van de grens van 30 miljoen euro viert steute zijn 50-jarige jubileum met alle medewerkers en zakenvrienden. steute electrical components (Shanghai), een WFOE, wordt als verkoop- en productievestiging opgericht voor de Aziatische markt.
2012 Er worden nog een productiegebouw en een magazijn bijgebouwd met een oppervlakte van 3.000 m². steute krijgt ook een nieuw ontwikkelingscentrum met een oppervlakte van ongeveer 1.000 m².
Produktionsgebäude