"Wireless” Meditec-producten

Al meer dan een decennium heeft steute Meditec de ontwikkeling van draadloze besturingssystemen voor signaaloverdracht vooruit geholpen. Met "steute wireless" is een draadloze technologie beschikbaar die universeel in de medische technologie kan worden toegepast en aan de speciale vereisten ervan kan worden aangepast. Er wordt op de universele, wereldwijd beschikbare 2,4 GHz-band uitgezonden en er worden slechts kleine hoeveelheden energie verbruikt. Daarnaast biedt het een groot aantal veiligheidsfuncties die bijvoorbeeld de werking van meerdere draadloze systemen in een zenderkamer mogelijk maken en ook detecteren wanneer een bedieningsapparaat zich buiten de zenderruimte bevindt. De draadloze communicatie verbetert zowel de ergonomie - omdat het besturingssysteem vrij positioneerbaar is - als de hygiëne.

Draadloze voetschakelaars: Tot het draadloze programma behoren draadloze voetschakelaars voor verschillende disciplines in de medische technologie. In de tussentijd wordt draadloze technologie in bijna alle "Custom"-projecten door steute Meditec gebruikt, evenals in talrijke instelvoorzieningen van de "Classic"-productlijn.

Draadloze handbedieningsapparaten: Met de goed in de hand liggende afstandsbediening kunnen de gewenste functies via een membraantoetsenbord worden geactiveerd. Ook hier ontwikkelt steute Meditec niet alleen standaardapparaten, maar ook klantspecifieke oplossingen.

Draadloze ontvangers: Aan de ontvangerzijde worden de radiobesturingssystemen via een compacte draadloze ontvanger in de mens/machine-interface van het medische apparaat geïntegreerd. De ontvangers beschikken over seriële interfaces, digitale schakeluitgangen en twee extra digitale validate-uitgangen. Ze zijn vanaf de grond af aan ontwikkeld voor de vereisten van de medische technologie en zijn - net als de draadloze bedieningsapparaten - dienovereenkomstig gecertificeerd.