Helicoptertankinstallatie

Booreilanden en ook grote schepen worden vanuit de lucht via een helikopter van materiaal en personeel voorzien. De helikopters kunnen daar ook worden bijgetankt. Er zijn fabrikanten die complete tankinstallaties voor dit doel aanbieden.

Helicoptertankinstallatie

Vereisten

Natuurlijk kan uitsluitend explosieveilige schakelapparatuur voor de kleppositiebepaling worden gebruikt. De schakelapparaten moeten ook zo compact mogelijk zijn en goed in de omgevende structuur passen. Ideaal is integratie in de klep, omdat zo wordt voorkomen dat de schakelaars mechanisch beschadigd raken.

Uitvoering

De klepstandbewaking vindt plaats door middel van compacte explosieveilige eindschakelaars, die via de frontbevestiging direct in de klepbehuizing kunnen worden geschroefd. Het resultaat is een robuuste eenheid van klep en positiecontrole. Als alternatief is ook het gebruik van aanrakingsloos werkende explosieveilige magneetschakelaars en explosieveilige inductieve sensoren mogelijk.

Voordelen voor de klant

De explosieveilige positieschakelaars of explosieveilige sensoren kunnen snel en eenvoudig worden gemonteerd en men heeft geen extra componenten voor het bevestigen of aansturen van de eindschakelaars nodig.

Helicoptertankinstallatie