Transportwerktuigen (Logistics)

Transportwerktuigen zijn steeds vaker niet alleen transportvoertuigen, maar ook informatiedragers en -overdragers in de interne materiaalstroom. Bovendien wordt de materiaalstroom steeds flexibeler. Een voorbeeld: De transportsystemen zijn modulair opgebouwd en voorzien van decentrale aandrijvings- en besturingselementen. Ze passen zich aan de behoeften aan en schakelen hun aandrijvingen pas in wanneer er inderdaad materiaal moet worden vervoerd.

Transportwerktuigen

Vereisten

Een transportwerktuig zet een pallet op een transportband. De bestuurder drukt op een draadloze knop om de band - die stilstaat - in te schakelen. Voor deze taak is een robuust, zelfvoorzienend draadloos commandoapparaat nodig, dat stevig aan het industriële voertuig wordt bevestigd en het signaal naar een ontvanger stuurt die op de bandaandrijving werkt.

Uitvoering

Het RF-BF-commando-apparaat wordt op het instrumentenpaneel gemonteerd. Het is een zelfvoorzienend draadloos commando-apparaat dat is voorzien van een elektrodynamische energiegenerator en in een robuuste behuizing is ondergebracht.

Voordelen voor de klant

Omdat de draadloze afstandsbediening vast is gemonteerd, kan hij niet zoek raken of worden beschadigd door vallen. Via de universele ontvangers kunnen de meest uiteenlopende functies op de transportband en andere machines worden aangestuurd.

Transportwerktuigen