Deurregeling (Logistics)

De afzonderlijke afdelingen of hallen in de industriële productie worden vaak gescheiden door industriële deuren (snelloopdeuren, roldeuren, sectionaaldeuren ...). Ook de verbinding met buiten verloopt via deze deuren. Voor het personen- en heftruckverkeer betekent dit: Er moet een handige en doelgerichte manier worden gecreëerd om de deuren te openen en, indien nodig, ook weer te sluiten. Dan zijn trekschakelaars handig, die meestal aan het plafond van de hal worden bevestigd. De bediener trekt aan een trekkoord dat is verbonden met de actuator van de schakelaar, en de deur opent zich.

Deurregeling

Vereisten

Bij de installatie van een dergelijke schakelaar zijn de kosten van het leggen van de leidingen vaak een meervoud van de prijs van de trekschakelaar, omdat er vele meters kabel nodig zijn. Daarom kan de toepassing van draadloze technologie de kosten aanzienlijk drukken. De schakelaar moet robuust van constructie en eenvoudig te bedienen zijn.

Uitvoering

Het openen en sluiten van industriële deuren was een van de eerste toepassingsgebieden van de draadloze schakelapparaten van steute en is nog steeds een van de meest succesvolle toepassingen. Meestal wordt de draadloze trekschakelaar HF 95 gebruikt. De actuator beschikt over een oog waaraan een kabel kan worden bevestigd.

Voordelen voor de klant

De draadloze trekschakelaar kan met weinig moeite worden geïnstalleerd en in werking gesteld en kan eventueel ook op een andere plek worden aangebracht.

Deurregeling