Inrichting en procesbewaking

Onder gedefinieerde omstandigheden kan een machine met een geopende veiligheidsdeur worden bediend om instelwerkzaamheden uit te voeren of het proces te bekijken. Voorwaarde is onder andere de bediening van de machine via een veiligheidsgericht schakelapparaat: De bediener houdt de knop of het pedaal van dit schakelapparaat ingedrukt. Zodra hij loslaat, stopt de machine.

Inrichting en procesbewaking

Vereisten

Het schakelapparaat moet voldoen aan de eisen van de machineveiligheid, evenals de ontvangsteenheid. Voor het gehele systeem gelden de eisen van de Machinerichtlijn en de eraan ondergeschikte normen.

Uitvoering

Een nieuwe veiligheidsgerichte draadloze technologie maakt normconforme realisatie van de speciale bedrijfsmodi "Instelmodus" en "Procesobservatie" mogelijk met een draadloze voetschakelaar , die op de vergunningsvrije 2,4 GHz frequentieband werkt.

Voordelen voor de klant

Dankzij het ontbreken van een kabel kan de bediener de voetschakelaar naar believen positioneren en altijd goed zicht op het proces houden. Ook ligt er op de grond geen hinderlijke kabel waarover men kan struikelen.

Inrichting en procesbewaking