Bedieningselementen op een zijdelings verschuifbare deur

Zijdelings beweegbare veiligheidsdeuren hebben het voordeel dat ze plaatsbesparend kunnen worden geopend en gesloten. Vanwege het principe moet de constructeur voor een beweegbare stroom- en signaaltoevoer naar de bedieningselementen op de deur zorgen – of hij kiest voor een draadloze multifunctionele greep.

Bedieningselementen op een zijdelings verschuifbare deur

Vereisten

Van een draadloze oplossing op de mens-machine-interface wordt een hoge beschikbaarheid, een veilige signaaloverdracht en een intuïtieve bediening verwacht.

Uitvoering

Met een multifunctionele draadloze greep heeft de machinebediener direct zicht op, en toegang tot de bedieningselementen wanneer hij het bedieningsproces in de gaten moet houden. De stroomvoorziening vindt plaats via een geïntegreerde mini-zonnecel of een batterij. Er zijn verschillende draadloze technologieën beschikbaar.

Voordelen voor de klant

Externe bedieningspanelen zijn niet nodig. Daarnaast bestaat er een optimale ergonomie en bedrijfszekerheid, omdat de bediener op de knop kan drukken terwijl hij naar het proces kijkt. Het ontbreken van een bewegende stroomtoevoer vermindert de slijtage en verhoogt de beschikbaarheid.

Bedieningselementen op een zijdelings verschuifbare deur