Tankbewaking (Energy)

Bij installaties met tanks en andere reservoirs moeten de toegangen continu worden bewaakt om diefstal, manipulatie en beschadiging te voorkomen. Vaak worden de kleppen en deuren naar dergelijke toegangen maandenlang niet gebruikt en bevinden ze zich in gebieden waar geen stroomvoorziening in de buurt is.

Tankbewaking

Vereisten

De schakelaars die worden gebruikt voor de controle van deze toegangen moet geschikt zijn voor gebruik in de open lucht. Als het bijv. om vloeibaar-gastanks gaat, moet ook met de explosiebeveiliging rekening worden gehouden.

Uitvoering

Draadloze positieschakelaars die volgens het principe van "Energy Harvesting" werken, controleren op betrouwbare wijze de ingangen of de positie van deuren en luiken. Ze kunnen buiten een batterij en vereisen daarom geen onderhoud. Overeenkomstige "Wireless Security"-systeemoplossingen zijn ook verkrijgbaar in een explosieveilige uitvoering. Indien om veiligheidsredenen regelmatige aanwezigheidssignalen gewenst zijn, worden batterijgevoede draadloze schakelapparaten toegepast. De draadloze systemen maken een reikwijdte tot 700 m in de open lucht mogelijk.

Voordelen voor de klant

De "Wireless Ex"-technologie maakt het opzetten van draadloze schakelnetwerken in gevaarlijke omgevingen mogelijk en maakt daarmee de aanschaf en installatie van uitgebreide explosieveilige kabelsystemen overbodig.

Tankbewaking