Deurbeveiliging (Energy)

Het door steute ontwikkelde schakelapparatenaanbod voor het "Wireless Security"-systeem vergemakkelijkt de bewaking van industriële objecten in de energietechnologie en andere industrietakken. Meldcontacten voor verschillende deuren kunnen vanuit een centrale controlekamer worden bewaakt.

Deurbeveiliging

Vereisten

De hier gebruikte schakelaars moet zonder beperkingen geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. In veel installaties uit de energietechniek gelden bovendien - althans in sommige deelgebieden - de regels voor explosieveiligheid.

Uitvoering

Met een even compacte als robuuste draadloze positieschakelaar wordt de deurpositie bewaakt zonder kabels naar de deur te hoeven leggen. Aangezien de schakelaar werkt volgens het "Energy Harvesting"-principe , heeft hij geen batterij nodig. De schakelaar stuurt zijn draadloze signalen naar een ontvangsteenheid, die – afhankelijk van de gebruikte antenne – tot 700 meter verwijderd kan zijn (in het open veld). Bij het gebruik van meerkanaalsontvangers kunnen verschillende draadloze schakelaars met een ontvangst- en analyse-eenheid communiceren. 

Voordelen voor de klant

Vooral bij grotere systemen kan men aanzienlijk op de installatiekosten besparen door draadloze apparaten te gebruiken, aangezien men geen kabels hoeft te leggen. Dit geldt ook en met name voor energie-installaties die onder de regelingen voor explosieveiligheid vallen.

Deurbeveiliging