Ventilatiekleppenbewaking (Building Technology)

In de verwarmings-, ventilatie- en airconditioningtechniek van industriële en administratieve gebouwen moet de positie van kleppen, schuiven en andere actuatoren worden gecontroleerd.

Ventilatiekleppenbewaking

Vereisten

Schakelapparaten die deze taak op zich nemen, worden vaak op moeilijk bereikbare plaatsen gemonteerd, daarom wil de gebruiker regelmatig onderhoud of inspectie liefst zoveel mogelijk vermijden. Des te belangrijker is de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de schakelapparaten.

Uitvoering

In de actuatoren van HVAC-systemen, evenals in sluipdeuren en andere openingen, zorgen draadloze positieschakelaars voor een betrouwbare positiebewaking. In de regel wordt steeds één positieschakelaar voor het bewaken van de "Open" - en "Dicht"-positie gebruikt.

Voordelen voor de klant

De ventilatiemonteurs hoeven geen kabels te leggen. Dit is des te meer een voordeel als het om uitgebreide HVAC-systemen gaat. Daarnaast geldt voor deze schakelaars het motto "monteren en weer vergeten": De draadloze positieschakelaars zijn uiterst betrouwbaar en duurzaam, en ze hebben geen onderhoud en batterij (-vervanging) nodig.

Ventilatiekleppenbewaking