Deurregeling (Building Technology)

Het heftruckverkeer voor binnenkomende en uitgaande goederen moeten een industriële deur passeren om goederen naar buiten of binnen te transporteren. Ook afzonderlijke afdelingen of hallen in de industriële productie worden vaak gescheiden door industriële deuren (snelloopdeuren, roldeuren, sectionaaldeuren ...). Voor het heftruckverkeer betekent dit: Er moet een handige en doelgerichte manier zijn om de deuren vanaf de heftruck te openen en eventueel ook weer te sluiten. Dan zijn trekschakelaars handig, die meestal aan het plafond van de hal worden bevestigd. De bediener trekt aan een trekkoord dat is verbonden met de actuator van de schakelaar, en de deur opent zich.

Deurregeling

Vereisten

Bij de installatie van een dergelijke schakelaar zijn de kosten van het leggen van de leidingen vaak een meervoud van de prijs van de trekschakelaar, omdat er vele meters aan leidingen nodig zijn. Daarom kan de toepassing van draadloze technologie de kosten aanzienlijk drukken. De schakelaar moet robuust van constructie en eenvoudig te bedienen zijn.

Uitvoering

Het openen en sluiten van industriële deuren was een van de eerste toepassingsgebieden van de draadloze schakelapparaten van steute en is nog steeds een van de meest succesvolle toepassingen. Meestal wordt de draadloze trekschakelaar HF 95 gebruikt. De actuator beschikt over een oog waaraan een kabel kan worden bevestigd

De schakelaar werkt volgens het principe van "Energy Harvesting": Een elektrodynamische energiegenerator zet de kinetische energie die bij het bedienen van de schakelnok ontstaat, om in elektrische energie. De hoeveelheid energie is voldoende is om het draadloze signaal naar de ontvanger te sturen. Zo hebben de schakelaars geen kabelgebonden energietoevoer, signaalkabel of batterij nodig.

Voordelen voor de klant

De draadloze trekschakelaar kan met weinig moeite worden geïnstalleerd en in werking gesteld en kan eventueel ook op een andere plek worden gepositioneerd.

Deurregeling