Deurbeveiliging (Building Technology)

Voor de positiebewaking van deuren (open/gesloten) kunnen positieschakelaars worden gebruikt. Op de te bewaken deur wordt eenvoudigweg een positieschakelaar met draaihendel bevestigd die een signaal afgeeft zodra de deur wordt geopend. Als alternatief voor conventionele bedrade positieschakelaars kan men hier ook draadloze schakelapparaten gebruiken.

Deurbeveiliging

Vereisten

De schakelapparaten moeten zo weinig mogelijk onderhoud nodig hebben. Bij draadloze schakelapparaten moet worden gekeken of het bereik van het draadloze signaal voldoende is.

Uitvoering

Zelfvoorzienende positieschakelaars die volgens het principe van "Energy Harvesting" werken, voeren deze taak niet alleen zonder kabels en dus zonder enige installatierompslomp uit, maar ook zonder batterij. Ze wekken zelf de energie op die ze nodig hebben om het draadloze signaal te produceren. Voor de hier beschreven toepassingen staan positieschakelaars met de ​​EnOcean-standaard ter beschikking, die vaak wordt gebruikt in de gebouwenautomatisering. Als alternatief wordt een door steute ontwikkelde draadloze technologie volgens de industrie-standaard gebruikt. In beide gevallen zijn er allerlei mogelijkheden om het draadloze signaal te analyseren.

Voordelen voor de klant

De draadloze positieschakelaars kunnen gemakkelijk zonder het leggen van kabels op de gewenste locatie worden aangebracht en indien nodig ook op een andere locatie worden gemonteerd. Op basis van deze draadloze schakelaars kunnen complete "Wireless Security"-concepten worden gerealiseerd.

Deurbeveiliging