Voetschakelaars voor een breed scala van toepassingen

Wanneer de bestuurder van een machine of installatie zijn handen vol heeft, is een voetschakelaar vaak de beste oplossing om de machine te starten of veilig stop te zetten. Deze taak wordt uitgevoerd door voetschakelaars of veiligheidsvoetschakelaars. In alle vier de bedrijfssegmenten - Automation, Extreme, Wireless en Meditec - biedt steute verschillende series die een breed scala van toepassingen bestrijken.

Automatiseringstechniek

In het industriële aanbod staan series met zowel kunststof als metalen behuizingen ter beschikking. Ze verschillen onder meer in termen van het aantal pedalen (tot vier in een behuizing) en het type actuatoren en de schakelinzetstukken.

Als alternatief voor de bedrade serie zijn draadloze voetschakelaars beschikbaar. Ze communiceren via de door steute ontwikkelde draadloze sWave®-technologie met de toegewezen ontvangsteenheid. Vooral bij voetschakelaars biedt de draadloze technologie voordelen, omdat de schakelaars vrij kunnen worden gepositioneerd.

Schakelen onder extreme omstandigheden

Voor extreme toepassingen ontwikkelt en produceert steute robuuste voetschakelaars, die bijvoorbeeld worden gebruikt in corrosieve omgevingen, bij lage temperaturen en in explosiegevaarlijke omgevingen. De signaaloverdracht vindt plaats via een kabel of draadloos via het door Steute ontwikkelde draadloze sWave® protocol.

Veiligheidsvoetschakelaars

Een andere focus ligt op voetschakelaars voor veiligheidsgerelateerde toepassingen. Veiligheidsvoetschakelaars zijn altijd uitgerust met beschermkappen tegen onbedoelde bediening. De ontgrendeling vindt plaats via een aparte ontgrendelknop.

Een specialiteit zijn veiligheidsvoetschakelaars voor omvormsystemen. Ze zijn uitgerust met speciale drietraps-schakelinzetstukken: De persslag wordt geactiveerd wanneer het pedaal in de middelste stand staat.

Nieuw in het assortiment zijn de draadloze veiligheidsvoetschakelaars die het beveiligde draadloze protocol sWave®2,4 GHz-safe gebruiken. Ze maken een ergonomische bediening mogelijk, bijv. van omvormsystemen met extra vrijheidsgraden - in toepassingen conform Performance Level (PL) d volgens EN ISO 13849.

Voetschakelaars voor de medische technologie

Al meer dan twintig jaar ontwikkelt de steute-bedrijfsdivisie Meditec voetbediende actuatoren voor de medische technologie. Naast een breed catalogusaanbod worden ook zeer gespecialiseerde en complexe gebruikersinterfaces met verschillende schakel- en bedieningselementen (pedalen, knoppen, tuimelschakelaars, joypad ...) in samenwerking met de klant ontwikkeld.

Ook hier is de draadloze signaaloverdracht een belangrijke trend. Daarnaast spelen de ergonomie en de intuïtieve moeiteloze bediening van de gebruikersinterfaces een centrale rol. Bovendien voldoen de voetschakelaars aan de hoogste hygiënische eisen. De momentele onderzoeks- en proefprojecten zijn erop gericht om een ​​centrale (voetbediende) gebruikersinterface te gebruiken als een centrale instellingsvoorziening voor meerdere medische apparaten. Daarmee levert steute Meditec intensief ontwikkelingswerk voor de "interoperabele OK".

>> Onze Meditec producten