Veiligheidsvergrendelingen

Veiligheidsvergrendelingen beschikken, in tegenstelling tot conventionele veiligheidsschakelaars, over een extra vergrendeling. Ze houdt de beschermingsvoorziening net zo lang vergrendeld tot gevaarlijke bewegingen of functies hebben in het werkgebied van de machine tot stilstand zijn gekomen.

Steeds vaker worden veiligheidsvergrendelingen gebruikt om een ​​onderbreking van het proces door het openen van de veiligheidsdeur te voorkomen. Dit draagt ​​bij aan een consistent hoge productiviteit en voorkomt bijv. kostbare herstartprocessen of een stilstand van gekoppelde productie-installaties. Hier staat dus niet zozeer de machineveiligheid, maar veeleer de procesbetrouwbaarheid op de voorgrond.

De veiligheidsvergrendelingen van steute voldoen aan alle relevante voorschriften en normen met betrekking tot de machineveiligheid. In aanvulling op de STM-serie voor de algemene automatisering staat een aantal series voor explosiegevaarlijke gebieden ter beschikking.

In combinatie met veiligheidsrelaismodules of andere analyse-eenheden bereiken de steute-veiligheidsvergrendelingen SIL 3 conform EN 62061 of PL e conform EN ISO 13849-1.