Veiligheidsschakelaars

Met veiligheidsschakelaars wordt de positie van de veiligheidsvoorzieningen (veiligheidsdeuren en -luiken) bewaakt. Zodra de deur wordt geopend, geeft de veiligheidsschakelaar een signaal aan de veiligheidsgerelateerde analyse-eenheid of besturing, die de machinefunctie of de gevaarlijke beweging onmiddellijk stopzet.

steute biedt voor deze taak o.a. veiligheidsschakelaars met gescheiden actuatoren, die geschikt zijn voor zijdelings verschuifbare, draaibare en afneembare beschermingsvoorzieningen. Voor de schakelapparaten zijn gecodeerde actuatoren beschikbaar - ook voor kleine radii.

Voor de lifttechnologie produceert steute deurdrangercontacten. Deze worden analoog aan de veiligheidsschakelaars uitgevoerd en bewaken de gesloten stand en de vergrendeling van liftdeuren.

Veiligheidsschakelaars met gescheiden bedieningssleutel

Veiligheidsschakelaars voor draaibare veiligheidsvoorzieningen

Deurcontacten Extreme

Scharnier-veiligheidsschakelaars

Tot de bijzonderheden van het assortiment behoren onder andere veiligheids-scharnierschakelaars voor draaibare beschermingsvoorzieningen. Omdat zij aan de scharnierzijde worden geïnstalleerd, hoeven er geen kabels naar de deurgreep te worden geleid en bij een geopende veiligheidsdeur stoort er ook geen actuator.

Machineveiligheid en explosiebeveiliging

Het "Extreme" -assortiment van steute omvat verschillende soorten veiligheidsschakelaars voor extreme omgevingsomstandigheden, evenals voor explosiegevaarlijke omgevingen. Ook deurcontacten voor lifttechnologie zijn verkrijgbaar in explosiegevaarlijke en extreme versies. Natuurlijk voldoen deze series zowel aan de eisen van de machinerichtlijn als de ATEX-regels.

Als alternatief voor veiligheidsschakelaars met gescheiden actuatoren kunnen positieschakelaars met veiligheidsfunctie en veiligheidssensoren worden toegepast. Het steute-assortiment omvat ook de bijbehorende veiligheidsgerelateerde analyse-eenheden.