Universele zenders

Via de universele zenders van het steute Wireless-programma kunnen verschillende modellen schakelapparaten en sensoren in de sWave®-infrastructuur worden geïntegreerd.

De RF 96 ST-serie is ontwikkeld als externe zendereenheid voor RF IS-radiofrequentiesensoren. Hij voorziet de sensoren tegelijkertijd van batterijstroom. De universele zender schakelt zowel via de RF IS als ook via een extern potentiaalvrij contact. Voor de gebruiker is er geen bedrading en kabellegging meer nodig.

Deze universele zender is ook beschikbaar in een versie voor explosieveilige gebieden (Ex-zones 1 en 21).

Met een tweede serie kunnen maximaal vier mechanische schakelapparaten, zoals nokschakelaars van gereedschapswerktuigen, in radiosystemen worden geïntegreerd, op voorwaarde dat ze geen eigen stroomvoorziening nodig hebben. Deze I/O-box schept bijv. de voorwaarde voor de eenvoudige en onderhoudsvrije signaaloverdracht van schakelapparaten die op bewegende onderdelen als grijpers en gereedschappen zijn geïnstalleerd. Dit verhoogt de beschikbaarheid van het gehele systeem en vereenvoudigt bovendien de constructie. Een ander toepassingsgebied zijn zeer compacte machines (onderdelen) waarin men geen gebruik wil maken van kabelgoten.