SCHAKELAPPARATEN EN SENSOREN VOOR DE VOEDINGSINDUSTRIE

Schakelapparaten en sensoren voor de voedingsindustrie

IP 6X-stofbeschermingstest

Bij uitstek geschikt voor extreme toepassingen

Hoge of lage temperaturen, natheid, trillingen, stof, ontploffingsgevaar: waar andere schakelapparaten het snel opgeven, voelen de schakelaars van onze afdeling »Extreme« zich pas echt thuis. Dat komt omdat zij van begin af aan zijn ontwikkeld voor dergelijke extreme toepassingsgebieden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de volgende toepassingsgebieden:

  • (Stof)explosiegevaarlijke zones (verwerking en transport van poedervormige grondstoffen)
  • Opslag bij lage temperaturen
  • Temperatuurgecontroleerde verwerkingsprocessen
  • Hygiënische productie en verpakking
  • Natte ruimtes, bijv. in de bottelarij

Tests onder extreme omstandigheden

Onze schakelapparaten wordt uitvoerig getest - tijdens de ontwikkeling, met het oog op voortdurende optimalisering, maar ook in de serieproductie, om permanent aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen. Hier geven wij u een klein inzicht in ons testlaboratorium en de testparameters.

Temperatuurbestendigheid

Of het nu gaat om vriesdrogen, koken, pasteuriseren of homogeniseren. Bij veel voedselproductieprocessen wordt de temperatuur geregeld. Wij zorgen ervoor dat ons schakelmateriaal geschikt is voor de desbetreffende temperatuurvereisten - onder andere met een speciaal productassortiment voor lage en hoge temperaturen.

IP X6-waterstraaltest

Stofdichtheid volgens IP 6x

Vooral in combinatie met bescherming tegen stofexplosie is de geschiktheid voor gebruik in stoffige omgevingen een belangrijke vereiste. Wij testen met normconforme continutests onder belasting met teststof.

IP x6- en x9-tests voor waterstralen en hogedrukreinigers

Indien de schakelapparaten worden gebruikt in hygiënegevoelige ruimtes of ook wel bij het afvullen van dranken, moet zij voldoen aan hoge eisen aan de dichtheid. Wij testen Extreme-producten bijv. met waterstralen en hogedrukstralen met heet water van 80 °C.

 

In de zoutnevelkamer wordt de
corrosiebestendigheid van
schakelapparaten getest.

Corrosiebestendigheid

Vooral in hygiënische ruimtes - als gevolg van de intensieve reiniging - speelt de corrosiebestendigheid van de schakelapparatuur een centrale rol. Ook deze eigenschap testen wij uitvoerig - en kunnen daarbij putten uit de ervaring van bijvoorbeeld de scheepsbouw en de offshore-technologie.

 

Producten voor de voedingsindustrie

Persoonlijk advies?

Praat met ons!

Ton Kanters
Director
fortop automation & energy control bv

+31 627095604
tks@fortop.nl