Multifunctionele grepen

"Een goede greep": In navolging van dit principe heeft steute de multifunctionele hendels van de TG/TGM-serie ontwikkeld. De bediener van een machine hoeft niet langer op een knop op een extern bedieningspaneel te drukken als hij bijvoorbeeld de veiligheidsvergrendeling van een veiligheidsdeur wil ontgrendelen. In plaats daarvan bevindt de schakelfunctie zich precies waar u hem nodig hebt: op de hangreep waarmee de deur wordt geopend.

Alle modellen van de TG/TGM-serie zijn gebaseerd op hetzelfde principe. De robuuste en elegante deurgreep kan bijvoorbeeld worden uitgerust met een drukknop voor de ontgrendeling van de sluiting. Twee ledjes attenderen de bediener erop of de veiligheidsdeur is vergrendeld of vrijgegeven. Wanneer het groene ledje brandt, bedient de gebruiker eenvoudig de ontgrendelknop met zijn duim en kan dan met dezelfde hand tegelijkertijd de veiligheidsdeur openen.

Dit bespaart niet alleen montage- en installatie-inspanningen, maar optimaliseert ook de ergonomie. Omdat de bediener in de ware zin van het woord alles in zijn greep heeft. Zelfs de noodstopknop: Deze kan optioneel op de kopzijde van de multifunctionele handgreep worden gemonteerd. Bovendien kunnen in de TG-serie maximaal twee extra drukknoppen worden geïntegreerd.

Twee ontwerpvarianten

De multifunctionele handgrepen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Bij de TG-serie is de behuizing volledig in kunststof uitgevoerd en is de lengte van de handgreep variabel. De TGM-serie is ontwikkeld voor ontwerpgerichte machines. De aluminium handgreep is zilver geanodiseerd, re zijn greeplengtes van 200 en 300 mm beschikbaar. Beide series worden aangesloten via een stekker.

De multifunctionele handgrepen zijn als RF TGM-serie ook als draadloze versie beschikbaar. De ontwerper hoeft dan geen kabel tot aan de deurgreep in te plannen. De signalen worden verzonden via de door steute ontwikkelde draadloze sWave® SW868/SW915-technologie, en de stroom wordt geleverd door een vervangbare lithiumbatterij. Dit maakt de montage op veiligheidsdeuren en roosters veel eenvoudiger. Ook hier is het principe van modulaire constructie van toepassing: De draadloze multifunctionele handgrepen kunnen worden uitgerust met maximaal vier knoppen.