Intelligente radiosensornetwerken voor logistiek en industrie

De toekomst behoort aan het netwerk

Met sWave.NET® presenteert steute de volgende en logische ontwikkelingsstap voor de integratie van schakelapparaten in de industriële datawereld. De klantspecifieke netwerkoplossingen met hun eigen applicatieservers en gepatenteerde interfaces voor de bedrijfs-IT bieden volledig nieuwe mogelijkheden voor de informatie- en gegevensuitwisseling via de afzonderlijke niveaus – in totaal verschillende branches en toepassingen.

Klaar voor Industry 4.0

Ook en juist in de productie, die is ontworpen volgens de principes van Industry 4.0, creëert sWave.NET® nieuwe vrijheden. Want een doorgaande informatiestroom is een centrale vereiste voor een rendabele (semi-)geautomatiseerde productie van geavanceerde producten in kleine aantallen.

Van sensor tot in het netwerk

sWave.NET® is het nieuwe draadloze systeem voor complexe systemen en netwerken. Deze draadloze standaard beperkt zich tot de onregelmatige overdracht van kleinere datapakketten bij een extreem laag stroomverbruik. Het vrije veldbereik van het draadloze schakelaar-sensorsysteem bedraagt maar liefst 700 m. Bij gebruik van mobiele machines is de maximaal veilige bruikbare netwerkuitbreiding ca. 50 m, rekening houdend met mogelijke reflecties op metalen onderdelen en interferentie van andere systemen.

De sWave.NET®-stuurprogrammasoftware is de interface tussen de klantspecifieke toepassing en de sWave.NET®-hardware. In deze laag wordt het complete draadloze systeem beheerd. Het is mogelijk om deze te configureren in de gebruikersinterface (Web-UI) van de access points. De gebruikerssoftware hoeft dus geen beheertaken uit te voeren in het sWave.NET®-systeem. De enige taak bestaat eruit om schakelopdrachten toe te wijzen aan een ID en deze vervolgens naar de stuurprogrammasoftware te verzenden en eventuele toetsaanslagen te analyseren.

5 stappen naar het netwerk

 1. Breed assortiment aan schakelapparatuur
  Naast elektromechanische draadloze schakelaars (positieschakelaars, voetschakelaars, trekkoordschakelaars...) kunnen draadloze sensoren (bijv. magnetische sensoren) en draadloze bedieningssystemen ook in sWave.NET®-netwerken worden geïntegreerd.
 2. Bewezen draadloze standaard
  sWave.NET® gebruikt een buitengewoon stabiel en toch energiearm draadloos protocol in de universeel toepasbare 868/915/922 MHz-band, dat de desbetreffende ontvangsteenheid met een hoge betrouwbaarheid en transmissiekwaliteit bereikt.
 3. De »backbone« van het netwerk: De access points
  De access points worden over het zendgebied verdeeld geïnstalleerd en communiceren met de draadloze schakelapparaten. Elk access point kan de signalen van ongeveer 100 draadloze schakelaars ontvangen. Als een schakelapparaat een bericht verzendt, volgt het een gedefinieerde reeks access points. Als het verzenden naar het eerste access point mislukt, wordt het tweede access point geadresseerd, enz. Dit zorgt voor een zeer hoge overdrachtsveiligheid.
 4. Geïntegreerde communicatie tot het hoogste niveau
  Op de applicatieserver draait een door steute beschikbaar gestelde database die alle informatie op veldniveau verzamelt en hetzij direct, hetzij via middleware aan het IT-platform van de klant (Enterprise Resource Planning / ERP, Plant Data Collection / PDA, Condition Monitoring / CMS, magazijnbeheer...) doorgeeft, indien nodig ook via webservices aan locatie-overschrijdende IT-systemen. Dit garandeert continue communicatie van het afzonderlijke schakelapparaat naar de top van de bedrijfs-IT-hiërarchie.
 5. Eenvoudige configuratie
  Het sWave.NET®-netwerk kan via een webserver eenvoudig voor de desbetreffende vereisten worden geconfigureerd. Ook wijzigingen in het netwerk kunnen op deze manier eenvoudig worden gerealiseerd. De database kan ook worden aangepast aan de individuele eisen en wensen van de gebruiker.

Producten