Commando-apparaten en handterminals

Het steute-programma voor de mens-machine-interface bevat zowel bedrade als draadloze commando-apparaten voor verschillende toepassingsgebieden in de industrie. Een andere productfocus zijn draagbare draadloze handterminals met vrij toewijsbare knoppen.

Handterminals

Draadloze handterminals

Met de compacte handterminals van steute kan de bediener vier functietoetsen draadloos bedienen. Er zijn verschillende draadloze sWave®-technologieën beschikbaar om uit te kiezen. Een netwerkversie voor sWave.NET® is eveneens beschikbaar. Het aanbod omvat ook draadloze Andon-knoppen met geïntegreerd display, die in eKanban-systemen en andere toepassingen worden gebruikt.

Commando-apparaten

Commando-apparaten voor de automatisering

De commando-apparaten van steute worden ingezet in schakelkasten, schakelpanelen, tweehandsbedieningspanelen en in de liftbouw. Er bestaan o.a. uitvoeringen als druk-, draai-, sleutel- en standaard noodstopschakelaars (EN 13850). De standaardafmetingen van de apparaten (montagediameter 22,5 mm, basismaat 30 mm) vormen de eerste vereiste voor universeel gebruik.

Draadloze commando-apparaten

Eenvoudige montage zonder elektrische installatie: Dit voordeel kenmerkt de draadloze commando-apparaten, die zonder een kabel met de bijbehorende machine communiceren. Ze hebben daarvoor geen batterij nodig omdat de voeding autonoom plaatsvindt via een geminiaturiseerde elektrodynamische energiegenerator.

Afhankelijk van de serie worden verschillende draadloze protocollen gebruikt. De apparaten kunnen worden geïntegreerd in de omringende constructie of in een standaardbehuizing voor maximaal drie bedieningsapparaten, die ook tot het aanbod behoren.

Commando-apparaten voor extreme toepassingen

Voor ongunstige omgevingsomstandigheden en explosiegevaarlijke gebieden zijn robuuste besturingsapparaten beschikbaar die speciaal voor deze toepassingen zijn ontwikkeld. Naast bedrade series zijn er ook draadloze commando-apparaten die communiceren via draadloze sWave® technologie. Er is certificering voor het gebruik van dit draadloze protocol in explosiegevaarlijke gebieden beschikbaar.