Draadloze ontvangers en -repeaters

Draadloze ontvangers zijn in de schakelkast aangebracht. Ze ontvangen en verwerken de signalen van de draadloze apparaten in het veld. Er zijn verschillende modellen beschikbaar voor DIN-railmontage, die onder andere in breedte en aantal schakeluitgangen (een, twee of vier) verschillen. Naast ontvangers met relaisuitgangen maken ook varianten met RS-232 en TCP/IP-Gateway deel uit van het aanbod.

Aangezien de ontvangers meestal buiten de explosieveilige zones in de schakelkast worden ingebouwd, kunnen ze ook de radiosignalen van explosieveilige draadloze schakelaars verwerken.

Bij alle draadloze ontvangers vindt de toewijzing aan het draadloze schakelapparaat heel eenvoudig in slechts enkele stappen via de inleermodus plaats.

Voor de signaalversterking en bereikverhoging tussen zender en ontvanger kunnen repeaters worden ingezet. Als first-level-repeater verdubbelen ze de radiografische afstand. In combinatie met second-level-repeaters kunnen ze het bereik van het draadloze signaal verder vergroten.